Megint diszklémer

2009.07.14. 22:56

-A csúnya beszédről. 

Én alapvetően csúnyán beszélek. Sokat káromkodom szóban, sokat káromkodom írásban (ezügyben többéves archívummal is rendelkezem). Használom nyomatékosításra, de néha kimondottan öncélúan is ( aki belekötne a káromkodás öncélúságának tézisébe, annak elmondanám, hogy igen, a bazmeg-nek van mondattani szerepe és kommunikációs értéke), mert vannak élethelyzetek, mikor jólesik elereszteni egy kreatívan megszerkesztett, színes kis istekáromlást. Remek feszültséglevezetés, és lám, nem hajtok át senkin biciklivel és nem verek senkit orrba a bevásárlókosarammal a közértben, mert úgy nézett.

Szóval lesz káromkodás, ebbe tessék beletörődni. Mert én nem vagyok sem arc, sem szubkulturális blog, se STÁR, a sajtóhoz pedig annyi közöm van, hogy a szerverzet (erről lentebb), amin fut a blogom, némileg az index zabigyermeke. És mivel ezt az egész szart itt én írom, úgy fogok beszélni, úgy fogom magamat kifejezni (hogy mondjam magának...), ahogyan az a leghatásosabb és a legjobban közvetíti a mondandómat. Majd maximum csinálunk a nagyiéknak egy cenzúrázott változatot. Mondjuk ami csak képeket tartalmaz (bár szerintem lesz olyan is, hogy az lesz csak igazán kompromittáló). Ha jól tévedek, itt alant még relatíve kevés csúnyabeszéd található, de tessék hozzáképzelni bátran, csak lányos zavaromban hagytam el őket, mert szoknom kell még, hogy ez most egy ilyen páblik (erről is lejjebb) blog.


-A viccekről, szóviccekről.

A humorérzékemmel kapcsolatban mindig is szélsőséges megnyilvánulásokkal találkoztam. Lehet mondani ugyanis azt, hogy kvázi NINCS, meg lehet azt mondani, hogy egyedi (továbbá sajátos, nem hétköznapi, exklúzív, alternatív). Ebből, és a linkek közé bepakolt Szóviccblog tagből már következtetni lehet arra, hogy itt fájdalmasan rossz viccek, szóviccek, szóképek- rímek, anyanyelvi hentelések lesznek majd megtalálhatóak (a szenvedő szerkezetet nem tartom hentelésnek). Aki nem bírja, ugorja át, majd mindig igyekszem előre jelezni (dehogyis), hogy Vigyázz, szóvicc jön!, főként az érzékeny gyomrúakra való tekintettel (ld. Berci. Erről is lentebb.)

-A nevekről.

Előfordulhat, mondjuk nem sokszor, hogy urambocsá' embereket a nevükön fogok szólítani. Akit ez esetleg zavarna, jelezze nyugodtan (úgysem fog érdekelni). Ha ellenvetés van, akor az illető nevét visszafele fogom leírni, hogy megtévesszük a világot (aki látta a Drakula halott és élvezi című Mel Brooks klasszikust, és még emlékszik is arra a jelenetre, mikor Renfield lerázza van Helsingéket, most röhöghet). Ennyit igazán megtehetek. Berci, Berci, felkerültél a blogomra!

-A helyesírási hibákról.

Áh, igen! A rám olyan nagyon jellemző kétélűség, miszerint kurvaanyázni bátran lehet, de a helyesírási- és gépelési hibáktól egész egyszerűen sikítófrászt kapok. A postokat rendszerint átnézem publikálás előtt, ám ha hiba maradna benne, jelezni lehet a kommentekben, és javítom, mitöbb, megköszönöm.

Szőrszálhasogatásért mondjuk bannolok.

-Angol nyelvről.

Tudom, hogy ez egy ritka idegesítő dolog, kapcsolódik ugyanis a 'faél éjvet voultam Aemerikhába'-jelenséghez, de általam indokoltnak vélt esetben igenis fogok használni angol kifejezéseket, és hogy még degeneráltabb legyen az összhatás, ezeket esetleg fonetikusan leírva (ld. diszklémer). Mert az olyan webkettő. Igyekszem a jóízlés és stílus keretein belül maradni.

-Önkommentálásról.

Én ilyen összetett személyiség vagyok. Ennek eredményeképpen nem ritkán fedezhetők fel már-már skizoid jegyek az írott munkáimban, mikor tudniillik magamat kommentálom, avagy- ha valami oknál fogva valaki élvezte az irodalomórákat, akkor tessék- kitekintek. Szóval fogom magamat kommentálni és hülyének nézni, igen, akit zavar, az járjon el hasonlóan a csúnyabeszédről szóló részben taglaltakhoz (húzza ki az UTP kábelt).

 

Diszklémer vége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr871246732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása