Pánangol 1x2

2009.09.17. 17:19

Szóval a nehezítés az az itteniek megértésében, hogy mindenki máshogy beszél. Luke pl. elfelejtettem, hova valósi (hogyhívjákanevét*), de halálra tudom magamat röhögni, mikor London-ról kijelenti, hogy Löndön, a dubstep-et pedig döbsztöep-nek ejti. Vele relatíve sokat vagyok, egész kezdek hozzászokni, ha mégsem értek valamit, akkor bólogatok, vagy látványosan hülye fejet vágok, a kellő hatásfok érdekében viszont legtöbbször a kettőt együtt vetem be.

A mai egyetemi előadás egy igazi relief megkönnyebbülés volt, nem akartam összehugyozni magamat a koncentrálástól, mindent flottul értettem, nem volt gond, bár a sok öá, áö, oö, öo és egyéb variációk sokaságától egy idő után megfájdul a fejem. Sőt, a dékán nagymonológja közben néhány szónál meg akartam kérdezni, hogy 'te figyeljmár, ezt hogy csinálod? Tudod ezt így ugyanúgy mégeccer'?'

 

És most no offense, bár az előző poszt után ez ugye nem kimondottan hiteles, de az abszolút goal az, ha egyszer megértem, Alex mégis mi a picsáról beszél. Eddig nem tudtam, hogy Newcastle Nagy-Britannia Pornóapátija, de egyre inkább kezdem azthinni. Már akkor gyanús volt nekem ez a dolog, mikor a boltban (Costcutter, de mi Costbooster-nek hvjuk, vajonmijé') a Pall Mall-ra azt mondta, hogy pólmól. Igazából olyasmi, mintha nem is tudom, Newcastle-ben meg lenne szabva, mekkorára nyithatja ki az ember a száját, és ez a határérték úgy egy inch-ben lenne meghatározva. Az ötödik söröm után mindig meg akarom interjúvolni, hogy 'te most tényleg angolul beszélsz vagy szórakozol velem?'

 

Dzsízösz, rettenet fárasztóak. bekerültem a szubkulturális darálóba, segítség.

------

* Ha valaki be meri dobni a Szkájvóker-poént, azt tarkónbaszom egy heringgel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr431388784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2009.09.18. 08:42:25

Pedig nekem nagyon viszketett... dear lea... Az appalache-i bányászokat meg visszasírod, ugye? Giziék a bayern -től vannak így kiakadva... mer ők a plattdeutch-ot törik...Literally, máskor is induljatok el 1o körül, ha kettőre mentek...Két szép szangvinikus az egy pár.

aszekelyek 2009.09.18. 08:45:24

Semmi gond, csak mintha győzikét akarnád megérteni.....

cinna 2009.09.18. 14:27:25

..hogy mi viszketett neked?:D
süti beállítások módosítása