Közéleti magazinunk #7

2009.11.21. 20:50

Mert ilyen is régen volt már. És mert megtehetem.

Kedvenc online-nonszenszemet, a Zlad! Elektronik-Supersonik-ját azért hagyom ki, mert leghatalmasabb csalódásomra némi keresés után kiderült róla, hogy csak egy mesterkélt poén. Kicsit úgy érzem magam, mintha négy éves lennék, írnám a levelet a mikulásbácsinak, erre egy aktatáskás, zsíros bőrű, ötvenesedő lecsúszott banki alkalmazott odalopakodna hozzám és kélyes vigyorral közölné, hogy nem létezik a Mikulás.

De maradjunk a nyolcvanas évek szépemlékű májfoltjainál, ittvan rögtön ez, aszongya:

 

Nos kérem, azthiszem ez a videoklip a szlengblog megzenésítése és -filmesítése egymagában.
Gondolkoztam egy ideig, mi lehetne a tökéletes egyszavas leírás, de azthiszem ide a ZORALL a legmegfelelőbb. Mindamellett nagyon szigorú.
Csodálatos narratíva, lenyűgöző karakterek, de mindezek eltörpülnek énekes(?) barátunk rózsaszín kockás McLane-trikója mellett. Az évezredes tapasztalatra és kiemelkedő igényességre vezethető vissza az a szemetgyönyörködtető és rekeszizomstruktúra-fejlesztő tény, hogy a hang még véletlenül sincs szinkronban a képpel.
Be kell lássam, hogy amellett, hogy rengeteg jó dologról lemaradtam, tulajdonképpen a seggemet a földhöz verem, hogy nem kellett végignézzem a nyolcvanas éveket az első sorból.
 
Következő kiállított darabunk már sokkal áptudétebb, mondhatni napjainkban játszódik, és pont ez benne a legborzasztóbb. Talán. Igazából ugyanis nem tudnám megmondani, az egész jelenségnek tulajdonképpen melyik a leggázabb összetevője. Túl sok a választási lehetőség, nincs az a Nehalem, ami ettől a kérdéstől nem okádja ki magából az éltető füstöt.
 
 

 

Lenne pár kérdésem.

MI A FASZ EZ?! Már azzal kapcsoaltban is lennének kétségeim, hogy szp dolog-e értelmi fogyatékosokat foglalkoztatni a zeneiparban. Legyünk szentimentálisak, az. De ez a nő ez nem rtardált, hanem egészen egyszerűen hülye. Nagyon. Ebből fakad kövtkező kérdésem, mely már rögtön a nyitó képsor láttán aktuálissá válik: MIT ADTAK BE NEKI?!

Elképzelésem sincsen, milyen Szecső-Tibortelepi művészeti konstrukció lehetett az alapja annak a motívumnak, hogy főhősnőnk- MERT AZ- egy cint a feje felett egyensúlyozva álldogál az ablakban, melyet- persze rossz ütemre- időnként megérint egy dobverővel valaki, aki feltehetőleg a kameát is 'kezeli'. És ha azt hinné az ember, hogy ezt nem lehet überelni, látszólag minden indíték nélkül, ellenben előre megfontolt szándékkal a fejére húz valamit, ami felteszem valaha egy pergő volt. Mi? Mert? Ki? ÉN?

Az igazi pszichedelia azonban a szövegvilág. Akövetkező sornál fordultam le a székről súlyos, fulladásos rohammal megtolt vihogógörccsel (mindezt hajnali háromkor):


kísértetek jöttek és kihozták a szendvicset

 

Ez már a szintlépés basszameg, a villódzás nélküli epilepszia stádiuma. Tudomén, hogy nem volt elég, van még, türelem, van még, 'HEY'!

 

 

 

 

 

Hátborzongató az énekhang, és a kíséretként funkcionáló röhögés is. Basszameg, megint nem fogok tudni aludni éjszaka.

És lássuk, mit gondol a fokozódó helyzetről maga a művésznő:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr751542511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ark__ 2009.11.21. 21:35:44

Ezt a szellemes szendvicsest nem a Starking videópályázatára készítették? Mert akkor még érteném... :-)

www.starking.hu/pages.php?pageid=42

cinna 2009.11.21. 22:43:59

nemtudom, de fogok videot csinalni. az halalbiztos.:D

Ark__ 2009.11.21. 23:15:20

Mikor jössz haza? Lehet a díjátadóra ideérnél...

"Ezennel a Starking Óbuda Kft műszaki igazgatója, Szeles Adorján, egy puszi kíséretében, átadja az első díjért járó MacBook-ot Daniella kisasszonynak..." :-)

cinna 2009.11.22. 01:43:19

@Ark__: nos ezek utan gondolkodom rajta, hogy egyaltalan hazamenjek-e.:D amugy januar legeleje. de meg fugg a melotol, muhaha

cinna 2009.11.22. 01:44:07

@Ark__: na benyelte a kommentem a blogmotor...

szoval ezekutan azon is elgondokodom, egyaltalan hazamenjek-e.:)

egyebkent januar legeleje

cinna 2009.11.22. 01:59:27

@Ark__: megneztem a klippeket.

lehetne azt, hogy az osszes csokara, aki jogvedett mp3-at hasznalt- tehat az osszes videobekuldore- rauszitsatok jeszenszky zacsit? leccileccileccileccileccilecci:D

egyebkent a hangzatosan klises (mac)teres videonak bunti jar a dramaturgiai banalitas miatt. en mindig mondtam, latod, hogy az 'ugyfel' egyszeru nepseg. hiszel mar nekem?:)

(mit kapnank ezert a rokatol, azt kepzeld el)

Ark__ 2009.11.22. 04:05:36

Attól tartok, hogy Gábor is benyújt egy pályaművet a gastroMac kategoriában, címe: hogyan süssünk nyulat 85w-os MagSafe adaperrel, avagy a nyul halála, aki megrágta a Go+Play-em kábelét... :-)

vikingblood 2009.11.22. 07:16:20

A Separate Way-hez hasonlóan rossz klipet még az Ossian sem tudott forgatni, pedig ők sem gyengén tolták. Madam X-otic meg azt csinál az intézetben, amit akar.

cinna 2009.11.22. 15:20:37

@vikingblood: a magyar produkciokkal kapcolatban gyakran felmerul bennem a gondolat, hogy Magyarorszag meg mindig 1986-ot ir.
Paksi+tiz sor+ tuzgyujto= PRICELESS

Feldin · http://shootinginjapan.com/ 2009.11.23. 15:41:53

ez a rendszer megette a hozzászólásom.
ejnye.
szóval azt akartam mondani hogy ejnye. meg hogy jössz nekem egy (sörrel) teával amiért én konkrétan elkezdtem ezeket hallgatni.
süti beállítások módosítása