2009.08.02. 01:59

Rendkívül jól szórakozom magamon egyébként, már ami a vemhesmókus-attitűdömet ilelti.

 

 

Vemhesmókus-attitűd: csökkentett mód, amolyan beszűkült állapot, mikoris buszon, metrón, biciklin, kosmában az ember gyűjtöget. Márhogy fejben, nem a régi, mechanikus lyukasztók és Dreher-es söröskorsók ellopásáról van szó (bár lehetne arról is).

'Nehogy elfelejtsem majd becsomagolni a piros bőrtangámat, amiből kilóg a bolyhos narancssárga fanszőrzetem (sörre vendég, aki tudja, honnan idéztem, éljen az azonos érdeklődési kör!).'

'Jézusom, majdnem elfelejtettem a számológépet!'

' Szoknyában vay nadrágban utazzak?'

'Kell váltsak aprót, kelleni fog a mosodában'.

'Vajon elég lesz három füzet? Csak kockásat vegyek, vagy kellhet vonalas is? Vegyek vonalzót és körzőt? Úú, kell egy tartalék-toll is.'

 

Ezek tökéletesen természetes reakciók, mondjuk öt nappal az utazás előtt. De én ezt több, mint egy hónappal az utazás előtt csinálom. Máiniákusan tervezgetek.

 

Ez valami olyasmiből fakad, hogy nincs biztonságérzetem, ami meg abból származtatható, és ezt most nem vezetném le egyenlettel, hogy én a költözést valami monumentális dolognak fogom fel. Ez eddig rendben is volna, csak odáig nem terjed a térlátásom, vagy az analitikus gondolkodásom, vagy a....mindegy, hogy ez a grandiozitás hatalmasság, ez bizony az összetettségből adódik, ami viszont végtelen sok apró kis baromságból tevődik össze. Miszerint igenis olyan dolgokból, mint füzetvásárlás, bankkártyaintézgetés, zoknitankolás (gyk. venni kell egy rakás zoknit), biciklilakat-vásárlás, és ha már éppen itt tartunk, bicikli kinézése, Lolcat-origami vadászás, igénytelen, öntápláló és lehetőleg alkoholt kigőzölő szobanövények felderítése és tanulmányozása, összecsukható hajszárító, valamint összecsukható vasaló, továbbá UK adapterek beszerzése, mert abból is ugye, pontosan hány darab is kell?, vitaminok, gyógyszerek beszerzése, milyen könyvet vigyek és milyet ne, kishangfalat kell vásárolni, ki kell nézni, hol van a tetoválószalon, az indiai étterem meg a fodrász legközelebb a lakhelyemhez (feltételezett lakhelyemhez), ja és mennyiért szállít házhoz az IKEA?Triviális baromságok, amiktől a mindennapokban falra mászok, most viszont úgy pattogzanak, akár az elektromos kisülések (a villamosszék gyermekei), és ez mostmár kezd komikussá válni. Mint ahogy komikusak szoktak lenni késő ősszel a mókusok, akik látszólag mindenféle meghatározható rendszer nélkül rohangálnak fel-alá a kertben, és válogatás nélkül összegyűjtenek minden szemetet, legyen az gumibelső, mogyoróhéj, taknyos zsebkendő vagy villáskulcs, mert készülni kell a télre. Aztán az urban legend szerint eldugják, majd elfelejtik, hova dugták, és éhendöglenek télen. Persze brit tudósok bebizonyították, hogy ez nem igaz, tetsziktudni a mókus fészket rak és nem odúban lakik (biológusok...?), és egyébként sem ostoba, de most maradjunk teoretikusok.

 

Szerző: cinna

6 komment

Címkék: balfasz csomagol

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr81282396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vikingblood 2009.08.03. 06:04:55

Kizárt, hogy elfelejtsék. Az állatvilág nem ily ostoba - őket senki sem tartaná mesterségesen életben...

barazdabillegeto 2009.08.06. 23:46:37

Ha mar Viking atkuldott ide a blogjarol...
Hello. Es ha mar Anglia. Orulj, hogy Londonba mesz, ott legalabb van valami. Az ido tenyleg kurva szar. A kaja is. Indiai kajalda mindenhol lesz. Az angol nep nem magyarnak valo. Nem tudom honnan ideztel. A hangcuccok itt sokkal olcsobbak. Alkohol lesz. Konyvbol sokat, es hosszut. Eszak-Angliaban lakom. Remelem segitettem. A 31-ik szulinapomon lesz az elso tanitasi napod. Majd unnepeljunk!

barazdabillegeto 2009.08.07. 00:04:19

Kishangfal 30-tol, Behringer alap studiomonitor kb 120, jeleneleg a Temobaljnak van a legjobb ajanlata, de az o-tu, meg a vudufon is remek, 5£+topup barmelyik, es a shivaheadshopbol, vagy az everyonedoesit pont komrol rendelj smoke plust, ha nincs mas. Marmint ha cigizel/nel. (Liiigalbiznisz). Rengeteg helyen szallitanak ki ingyen, gondolom az ikeaban is. Tetovaloszalon is lesz.

cinna 2009.08.08. 14:39:17

@ barazdabillegeto: szia, udv. koszonom a zanzasitott felvilagositast, am ha adnal egy mail cimet, akkor esetleg dobnek is ra gyorsan egy levelet, erdekelne par dolog, amikkel kapcsolatban te lehet hogy tudsz informacioval szolgalni.

btw., behringert akkor se vennek (semmit), ha fegyvert tartananak a fejemhez, a dohayzasrol meg le szeretnek szokni.:) az IKEA relative egyszeruen megkozelitheto a kolibol, es egyebkent is csak aprosagok kellenek, azokat meg nem szallitjak a hulye svedek, csak a nagyobb darabokat ( fel panelhaz, ilyesmi). telefonugyben egyelore tremobil tunik eselyesnek pay as you go-val, de majd meglatjuk.

cinna 2009.08.08. 14:39:51

@ vikingblood: sikerult megragadnod a post lenyeget, jolvan.:)

barazdabillegeto 2009.08.08. 18:36:36

matyoflash at gmail dot com
süti beállítások módosítása