ami halálra idegesít.

 

 

Az egyik az, hogy mind az összes érmén, mind az összes bankón Erzsébet van.

 

...az előrelátó britek arra nem gondoltak, hogy mivan, ha Erzsébet meghal...? (Költői kérdés.) Ez egy dolog, de az érmék beazonosítását is eléggé hátráltatja, imho.

 

Ennél sokkal irritálóbb az értékek eloszlása. Tudni kell, hogy a legkisebb bankó az ötfontos, ennél kisebb értéket csak érmék képviselnek.

Az egyik az, hogy az érmék, pl. a forinttal szemben nem érték szerint növekednek súlyban és átmérőben, hanem totál össze-vissza. A tíz pennys kétszer akkora, mint a huszas, az egyfontos pedig könnyen kiszúrható ugyan, mert jó vaskos, de feleakkora sincs, mint az ötven p-s. És a kedvencem, hogy a két pennys is kétszer akkora, mint az ötpennys.

Mostanra annyira sikerült belerázódnom a dologba, hogy kb. a tízpennysig használom az érméket, alatta semmit, mert sosem tudom, melyik melyik, ez a váltónemes dolog (pound/pence) meg hihetetlen, mennyire nem fekszik nekem és mennyire megnehezíti, hogy belőjem, mennyi is az annyi. Szóval most ott tartok, hogy van majdnem harminc fontom apróban, plusz a nagyon aprók (1-5p), és fogalmam nincs, mit csináljak velük. Nincs bankóm, csak egy ötfontosom jelenleg (mármint ez a legkisebb), de annyiért nem akarok vásárolni, plusz kell másra a papírpénz, viszont tízpennysekben kiszámolni az értéket meg nem kicsit gáz, tekintve, hogy mindig ötezren állnak mögöttem, és a boltos srácok karizmája miatt egyébként is mindig igyekszem a lehető legrövidebbre körlátozni a pultnál eltöltött időt.

A következő Oyster-töltésemet várom a legjobban, amikoris tíz fontot ki fogok számolni apróban a Costbooster-ben, ahol a múltkor le akartak húzni hét fonttal, bájdövéj, de résen voltam.

 

Nem tudok bánni a pénzzel- és ezt most fizikai valójára mutatóan kell érelmezni. Idióta angolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr921438750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidacsm 2009.10.09. 15:36:29

ugyanmár mom ban is volt karácsonykor aki az ipod egésznagyrészét 50 esekben fizette

aszekelyek 2009.10.09. 16:02:34

Merugye az elkényztett kis kölke mindíg beváltotta az aprót, amitegy már üres eperlekvárosüvegben gyüktött... Azt tanácsolom, hogy vidd be a bank-of englandba. Vagy amilyen ott van. előbb kérdezd meg, milyen darabszámot kell egybe rakni egy pénznemből. Egész biztosan kötelesek beváltani. Ezek érvényes angol pénzek. Valamint gépük is van a számolásra:) Karizmájuk nem olyan veszélyes:) Bankárok:)

gabike 2009.10.09. 19:25:31

lenyeg hogy ne kerdezz meg angolt, hogy ez miert alakult igy ki. egyik verziojat sem akarod hallani a sztorinak.

Bozsi meg olyan mint Lenin, elt-el-elni fog...

cinna 2009.10.09. 20:07:06

na meselj egy verziot!
süti beállítások módosítása