Teamwork is for Morons

2009.10.20. 21:58

 Volt ma ugye videós órám, aminek a különlegessége, hogy a leadandó munkák- a film- /videoklipkészítés természetéből adódóan- nagyrésze bizony csoortos munka. Ez kérem: probléma.

Márpedig én minden vagyok, leginkább egoista, önző és erőszakos, de csapatjátékos, na, az nem. Mindig nehezemre esett az osztozkodás és a munkamegosztás, pláne, ha számomra fontos projektről volt szó. Nem bízom meg azokban az emberekkel, akikkel dolgozom, ráadásul ezeket alig ismerem, különösebben kíváncsi sem vagyok rájuk. Csoportban nem tudom érvényesíteni a saját akaratom, az ötleteim, elképzelésem, ez pedig iszonyatosan demotivál (van ilyen szó egyébként?), aminek az az eredménye, hogy vagy elveszítem az érdeklődésemet, vagy keserű szűjízzel, de tovább dolgozom, azaz látványosan leírom az egész tnykedést, és élvezettel bírálom a többiek munkáját. Már ha ugye csinálnak valamit.

 

Mert én csak és kizárólag a saját tempómban tudok dolgozni, én nem tudok alárendelt lenni, sem másik személynek, sem mások idő- és munkabeosztásának. Ezzel mindig problémáim voltak, most pedig kuuuurva nagyot fogok szívni, ha nem tudom magamat belekényszeríteni ebbe a szerepbe, legalább egy kicsit.

 

Mert mi a faszt csinálják? Legyek a rendező, és akor mindenki engem fog utálni, idegesíteni fog, hogy senki sem jelenik meg időben- legyek a producer, összeszervezem az embereket, de nem az én ötleteimet valósítjuk meg- legyek a produkciós designer, tehát a számomra oly fontos részleteket én irányítom, de az alapkoncepció megtervezése és kivitelezése más feladata- az pedig ugye egészen tiszta, hogy tudok egyszerre színészkedni, filmezni, rendezni, producerelni és kukoricát válogatni az okádós jelenet felvételéhez.

 

Nem mellesleg Katia óráján is az első leadandónk csoportmunka- a többi szerencsére nem- azt sem tudom, hogy a fenébe' fogom kivitelezni. Szívesebben foglalkozom most az első videós leadandómmal (saját vágás, hálistennek, csak baszott unalmas) és HughGrant órájával, a többin meg egyelőre csak idegeskedem...

 

 

És tartom a véleményem, miszerint a csoportmunka egyetlen egy dologra jó, hogy az ember degrohamot, agyfaszt, agyhúgykövet, szívinfarktust és gyomorfekélyt kapjon egyszerre.

 

Sokan kérdezik, hogy aha, és akkor hogy is leszek én hangmérnök? 

Akik ismernek, azok pontosan ismerik a hozzáállásomat  a zenészhez, mint állatfajtához, úgyhogy gúnyos kacajjal csak annyit tudok mondani erre, hogy na csak figyeljetek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinna.blog.hu/api/trackback/id/tr971464210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2009.10.20. 22:32:04

Sztem használd fel mérgelődés helyett az időt arra, hogy munka közben megfigyeld, melyikük mire jó és mire nem. A legtöbb ember irányításra szorul csak kezdeményezned kell. A legnehezebb része, hogy ne derüljön ki, mindent te irányítasz valójában.) Ahhoz kell egy háromjegyű IQ de neked az is van:) Bár ehhez inkább EQ kell.... hogy ne alázzad, hanem irányítsd őket. Csak észre ne vegyék....)Graeme jó emberismerő:) Tudod hogy leszel hangmérnök? A szakma iránti alázattal.

aszekelyek 2009.10.20. 22:37:01

Csinálj Annie Lenoxot... stílszerűen a szituhoz. Sweet dreams are made of DEALS. WHo ever mind to disagree...

cinna 2009.10.20. 22:44:40

mondom olyan tracket, amitol nem hanyok.:))

aszekelyek 2009.10.20. 22:47:32

Beatles? arról van anyag bőven

cinna 2009.10.21. 00:27:15

@aszekelyek: mindjart kiegeszitem a postot, komolyan. a beatles-el az a bajom, hogy kurvajo, meg minden, de van ra kisebb osszegem, hogy MINDENKI azt fogja valasztani.
unom kicsit, persze, unique, meg minden, enis neha bazmegolok, hogy 69-ben milyen felveteleket csinaltak, de igazabol a beatles a hangtechnika kozhelye, ha peldakrol van szo...
süti beállítások módosítása